­
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Veiling 50 jarig bestaan

Op 15 december organiseert Stichting Dorpshuis Callantsoog een veiling!
Er zijn al hele leuke kavels ingebracht! Waaronder 1 minuut gratis winkelen bij Albert Heijn Callantsoog!
Komt u ook en biedt u mee?

19:00 uur:          zaal open en gelegenheid om de kavels te bekijken
19:30 uur:          optreden popkoor Elan
± 20:00 uur:       aanvang veiling

 

Dorpshuis Kolfweid 50 jaar!

ZO BEGON HET…
In oktober 1963 schreef het bestuur van de ‘Nederlands Hervormde Vrouwenvereniging’ een brief aan de burgemeester van Callantsoog. Zij hadden besloten een deel van de opbrengst van een gehouden bazaar te bestemmen voor het oprichten van een dorpshuis. Nog datzelfde jaar kwamen 30 plaatselijke verenigingen bij elkaar om daadwerkelijk een dorpshuis op te richten.

Vijf jaar daarna, nu vijftig jaar geleden, op maandag 9 december 1968, werd Dorpshuis Kolfweid officieel geopend. Het dorpshuis was direct een groot succes, er vonden al snel veel verschillende activiteiten plaats. Al gauw was er ruimtegebrek en in 1974 werden nieuwe vergaderzalen in gebruik genomen. In 1979 was er sprake van nog een uitbreiding: de sportzaal. In 1984 werd deze in gebruik genomen.
Inmiddels heeft Kolfweid een onmisbare functie in het dorp. Ruim drie jaar alweer staat Ingmar Strikwerda aan het roer, waar nodig bijgestaan door Marc Bregman.

DAT WILLEN WE VIEREN!
Dit 50-jarig bestaan willen we graag met alle gebruikers én Callantsogers uitgebreid vieren! In de week van 10 december trakteren we alle gebruikers op een lekker gebakje.
Zaterdag 15 december willen wij u graag uitnodigen voor een leuke en gezellige avond. Nadere informatie volgt maar de eerste borrel en de hapjes zijn dan alvast voor onze rekening.

ONZE WENSEN VOOR DE TOEKOMST
Als dorpshuis hebben we een wens die we in het 51ste levensjaar in vervulling willen zien gaan: het opknappen van de foyer/vergaderzaal en de biljartzaal. Die ruimtes zijn verouderd en toe aan een grote opknapbeurt. We willen alles aanpakken: nieuwe plafonds, nieuw kleurtje op de muren, nieuwe vitrage, nieuwe vloer en als het even kan twee nieuwe biljarts. U zult begrijpen dat dit kosten met zich meebrengt. U vraagt zich wellicht af of de Stichting Dorpshuis Callantsoog en de uitbater dit niet zelf kunnen opbrengen. Maar helaas zijn de inkomsten niet zodanig dat zo’n grote opknapbeurt volledig uit de reserves betaald kan worden. Wij hopen daarom dat iedereen, de gebruikers én u als Callantsogers, mee willen helpen om dit te realiseren.

VEILING
Om het nodige budget voor de grote opknapbeurt bijeen te brengen willen we om te beginnen op die gezellige zaterdag 15 december een kleine veiling organiseren. Hier hebben wij te veilen kavels voor nodig. Daarvoor vragen wij uw hulp! Heeft u een leuk idee of heeft u iets aan te bieden? Dat horen wij dan graag. Een kavel kan bijvoorbeeld zijn: de auto wassen, een uur paardrijden, een klusjesman voor een paar uur of een half uur achterstevoren op een ezel…

In ruil voor uw hulp willen wij in 2019 een grote veiling organiseren voor álle verenigingen in Callantsoog. Hoe wij dit gaan invullen is nu nog niet bekend, maar daar komen we volgend jaar op terug. We zien de komende kleine veiling als test en natuurlijk is de opbrengst van deze veiling ook voor de grote opknapbeurt.
Zelf gaan wij in overleg met een aantal fondsen die hier mogelijk ook een bijdrage voor kunnen leveren, zoals het Oranjefonds. 
Wilt u gewoon een bijdrage doen? Ook dat is natuurlijk van harte welkom, er staat daartoe een collectebus op de bar in het dorpshuis.
Ideeën en opmerkingen horen we graag. Stuur een e-mail aan info@dorpshuiscallantsoog.nl of spreek Ingmar in het Dorpshuis aan. Heel graag tot 15 december!

Hartelijke groet,
Stichting Dorpshuis Kolfweid Callantsoog